Bakırhan: 3. Yol faşizm ve adaletsizliğe karşı mücadelenin yoludur

Qers mitinginde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "3. Yol faşizmle, yolsuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmenin yoludur. Bunun adresi de DEM Parti’dir" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Qers'te bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda 31 Mart yerel seçim mitingi düzenledi. Binlerce kişi mitinge katılırken, kitle uzun bir süre halaya durdu. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin saygı duruşuyla anıldığı mitingde, DEM İl Eşbaşkanı Seyfettin Gönen halkı selamladı.  

Qers Belediye Eşbaşkan adaylarından Arzu Savaş Derman, kentin hizmet görmediğini ifade etti. Arzu Savaş Derman, "Sokaklar çöp yığınları ve bakımsızlıktan ötürü kullanılamaz hale geldi. Halkımızın sorunlarını demokratik bir yönetim anlayışıyla bizler çözeceğiz. Kars, Türkiye'nin aynasıdır. Farklı diller, etnik kimlikler, kültürler ve inançlar yüzyıllardır bir arada yaşayarak bugünlere gelmiştir. Bizler demokratik bir belediyecilik anlayışıyla; Azeriler, Terekemeler, Kürtler ve tüm inançlar için eşit bir biçimde çalışacağız. Çok dilli ve çok kültürlülüğü esas alacağız” dedi.

 Eşbaşkan adayı Kenan Karahancı ise "Kentin çözülmeyen sorunlarını birlikte çözeceğiz. Halkın söz sahibi olacağı, adil bir şekilde yöneteceğiz. Sizlerin oylarıyla belediyeyi aldık ve kayyum atandı. Bugün Karslı olmayan taşımalı seçmen getirerek irademizi gasp etmeye çalışıyorlar. Rantçılar, kartçılar, hırsızlar, çeteler bizlerin belediyeyi almamızı istemiyorlar" diye konuştu.  

'BÜTÜN HALKLARIN VE İNANÇLARIN PARTİSİYİZ'

Partinin Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de kitleyi selamladı. Ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan konuştu.

 Bakırhan, DEM Parti’nin fikriyatını Qers’ten aldığını belirterek, "31 Mart seçimlerine giderken birileri Terekemecilik, birileri yerlicilik, birileri Azericilik yapıyor. Ama biz Kürtçülük yapmayacağız. Çünkü halkların partisiyiz, bütün inançların partisiyiz. Bir Kürdün DEM Parti’de ne kadar yeri ve karşılığı varsa Kars’ta yaşayan diğer halklar ve inançların da o kadar karşılığı var. Kars, DEM Parti demektir. DEM Parti, Kars gibidir renklidir" dedi.

Belediyenin gasp edilmesini hatırlatan Bakırhan, "Kayyum efendi ilk olarak belediyenin önünde namaz kıldı. Biz inançlı bir toplumuz. Biz namazı niyazı, Ramazanı, orucu AKP ile öğrenmedik. Bin yıllardır bu topraklarda birlikte özgürce yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Sizin huzurunuzda kayyım efendiye soruyorum; Belediye önünde namaz kılan, belediye gasp edilirken namazla belediyeyi teslim alan bir kayyım hırsızlık yapar mı? Namaz kılacaksın, ama Kars Belediyesi’nin bütçesini çarçur edeceksin. 3-5 tane mafyaya, sermayeye peşkeş çekeceksin. Yol ve su yok ama Kars borç konusunda büyükşehir belediyeleriyle yarışıyor. Kayyum efendi, sen de mensubu olduğun parti gibi başın seccadede, ellerin semada. Ama aklın hilede, hurdada, hırsızlıktadır" diye konuştu.

'REKOR OYLA KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ'

Belediyeyi rekor bir oyla kazanmayı hedeflediklerini ifade eden Bakırhan, şöyle devam etti:
"Çocuğuna süt götüremeyen ailelerin gideceği adres belediye olacak. İşsiz kadın arkadaşlar için kurslar, kooperatifler aile ekonomisine katkı sunmaları için belediyemiz bütün olanakları seferber edecek. Karslı gençler doğduğu yerde doyacak, göç etmeyecek. Kars’ın ezileni kesinlikle belediyemize birlikte bir evinin bir kapısının zorda kaldığı zaman gidip kapısını çalacağı bir eve sahip olacaktır. Sizlere söz veriyorum. Her kuruşunuzun takipçisi olacağım.
Burayı turizmin başkenti yapacağız. Bu turizmin başkenti olması gereken kentte bir Doğu Ekspresi var. Bir ara insanlar kaşar, bal sattı. Oteller dolup taştı baktılar ki Kars’ın emekçileri Doğu Ekspresi'nden yararlanıyor iki kişilik bir ailenin gidiş gelişini 25 bin liraya çıkardılar. Ne demek istiyorlar? Karsa gelmeyin, burada tatil yapmayın. Kars’ın emekçisi, kaşar üreticisi, lokantacısı, otelcisi geçinmesin, işsiz kalsın istiyorlar. Biz geldiğimizde turizmi tekrar canlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

AKP’nin bürokrasisinde yer alanlar, 3 maaş alıyorlar. Ama emekliye gelince kaynak yok. Asgari ücretliye gelince kaynak yok. Sayın Erdoğan; topa var, tüfeğe var, askere var, polise var... Kars’ta doktor yok, uzman yok. O zaman kaynağı savaşa, topa tanka değil, emekçiye ve emekliye harcarsan kaynak yaratırsınız. Ama onlar varlığını milliyetçilik, savaş, çatışma üzerinden oluşturdukları için bizim kaynakları çarçur ediyorlar. Bir belediye başkanının sadece bir kentte 600 tane dairesi olur mu? Bu sadece bir kentte. 600 dairesi olan bir belediye başkanı ve mensubu olduğu bir parti bizim halimizi anlar mı? Anlamaz. Yoksulluk bilmiyorlar. Saraydan başlarını uzatıp Kars halkının ne yaşadığını bilmiyorlar. Biz onların derdi değiliz. Onların derdi iktidar, daha çok zenginleşmek. Bizi tanımayan, yok sayan, yoksullaştıran; gençlerimizin işsiz ve aşsız kalmasını sağlayanlara 31 Mart’ta büyük bir ders vereceğiz.

'DEM PARTİ AĞACININ ALTINA HERKESİ DAVET EDİYORUZ'

Şimdi çıkmış sanırsın ki dünyanın barışını Erdoğan getirecek. Kardeşim senin ülkende her gün Türk ve Kürt gençleri yaşamlarını yitiriyor. Türk ve Kürt gençlerinin cenazesi geliyor. Sen Ukrayna-Rusya barışını sağlayacağına niye kendi Kürt kardeşlerinle kendi toplumsal barışını sağlamıyorsun. Dünyada barışsever ama bu seçimde ‘Kürdün başına top, tüfek, mermi yağdıracağım’ diyor.

DEM Parti tekçiliğin ve zorbalığın panzehiridir. DEM Parti, demokratik Türkiye’den yana olan herkesin evidir ve adresidir. DEM Parti ağacının altına herkesi davet ediyoruz. Türkiye’de sizin yanınızda olacak, sizin için mücadele edecek olan bir parti varsa DEM Parti’dir. DEM Parti, sadece bir seçim partisi değil, mücadeledir, tarihtir. Onun için emekçilerin, yoksulların adresi DEM Parti’de bir araya gelelim. Çünkü biz 3’üncü yoluz. Kadınların, emekçilerin, gençlerin, ezilenlerin partisiyiz. Hiç kimse ama hiç kimse bizi 3’üncü yoldan vazgeçiremez, bize ayar veremez. Dümeni yanlış yere kıramaz, biz buna izin vermeyiz. 3’üncü yol faşizmle, yolsuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmenin yoludur. Bunun adresi de DEM Parti’dir. Bir yol varsa bizim yolumuzdur. Dolayısıyla Kars’ın Azeresini, Terekemesini, emekçisini Türkiye’nin neresinde olursa olsun üçüncü yol ağacının altında birleşmeye, mücadele etmeye ve oyunu vermeye çağırıyorum."

 Miting müzik dinletisi ve çekilen halaylarla devam etti.